Schriftcode

Schrijfmethode voor groep 1 tot en met groep 8 Basisonderwijs

4-Schriftcode-1

Schrijfmethode voor groep 1 tot en met groep 8 Basisonderwijs

Met trots presenteren wij de vernieuwde methode “Schriftcode”.

Deze methode is ontwikkeld vanuit wetenschappelijk onderzoek en vanuit jarenlange praktijkervaring op diverse basisscholen.

Ook wordt deze methode gedoceerd aan toekomstige leerkrachten bij de studie Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Schrijven blijft een belangrijke vaardigheid ondanks dat er steeds meer getypt wordt. Het nut van het handschrift in het onderwijs is vaak onderzocht en de conclusie is dat leerstof dieper wordt verwerkt en beter wordt onthouden als je naast het lezen ook schrijft. Schrijven is dus een belangrijke vaardigheid voor de rest van je leven. Daarom richt “Schriftcode” zich op het aanleren van een handschrift vanaf groep 1 dat correct, efficiënt en altijd leesbaar is.

‘Schriftcode is de enige handschriftmethode die kinderen bewuste kennis bijbrengt over wat goede letters zijn en over wat ze precies moeten doen om goede letters te schrijven. Die aanpak werkt perfect: met Schriftcode leren alle kinderen goed schrijven.’